gryle wędzarnie

Tematy

biblia


Na tarasie w moim nowym domku mam komin z wolnym kanałem dymnym.
Umysliłem sobie zrobić murowanego grilla z wędzarnią;)))
Czy ktoś z Was mógłby mi podrzucic jakiś pomysł, fotke , projekt xczegoś
takiego?
W skrócie chodzi o to że normalnie bęzie tam gril na letnie "posiedzenia".
Jednak od czasu do czasu lubie zapeklować troszke mięska/ryb i sam to
uwędzić. Do tej pory robiłem to w takiej prymitywnej wędzarni-beczce.
A skoro na tarasie jest miejsce i komin to mozna przeciez cos tam
wykombinować. Prosze podrzućcie jakis pomysł.

--
Pozdrawiam

Kris





Użytkownik "Kris" napisał w wiadomości
news:gm29th$g3b$1@news.onet.pl... Na tarasie w moim nowym domku mam komin z wolnym kanałem dymnym.
Umysliłem sobie zrobić murowanego grilla z wędzarnią;)))
Czy ktoś z Was mógłby mi podrzucic jakiś pomysł, fotke , projekt xczegoś
takiego?
W skrócie chodzi o to że normalnie bęzie tam gril na letnie "posiedzenia".
Jednak od czasu do czasu lubie zapeklować troszke mięska/ryb i sam to
uwędzić. Do tej pory robiłem to w takiej prymitywnej wędzarni-beczce.
A skoro na tarasie jest miejsce i komin to mozna przeciez cos tam
wykombinować. Prosze podrzućcie jakis pomysł.




nim zaczniesz zastanow najpierw nad funkcjonalnoscia. grill a tym bardziej
wedzarnia to nie sa klocki ktore postawisz i bedzie dzialac. Szczegolnie
wedzarnia. Poczytaj najpierw na www.wedlinydomowe.pl/forum dzilake o
wedzarniach. przeczytasz tam jakie ludzie mieli problemy i jak je
rozwiazali. Zobaczysz ze czasem najlepszym rozwiazaniem bylo rozwalenie
(czesci) budowli.
No chyba ze to tylko tak na pokaz ....;)




Witam!

Znalazłem coś takiego na Allegro:
http://allegro.pl/okap-nad-piec-grill-kominek-wedzarnia-rozne-wym-i1225936411.html
Posiadam kocioł na ekogroszek i zastanawiam się czy coś takiego sobie nie
sprawić? Czy ktoś z grupowiczów ma taki okap (lub coś w tym rodzaju) u
siebie, a jeśli tak to byłbym wdzięczny za podzieleniem się swoimi uwagami?

Pozdrawiam! Marcin



__________ Informacja programu ESET NOD32 Antivirus, wersja bazy sygnatur wirusow 5445 (20100912) __________

Wiadomosc zostala sprawdzona przez program ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.pl lub http://www.eset.com






FUX, nie rozumiem.

gregski, przyjeżdżają z przyczepą na dupny parking przy autostradzie, rozstaawiają klamoty na ileś godzin. Kawka, piwko grill, piwko, kawka, piwko.
Zwijają majdan i po kilku godzinach jadą dalej.
Zaobserwowane z perspektywy kierowców ciężarówek kwitnących w weekendy na parkingach z powodu zakazu poruszania się.
Moje obserwacje tak z początku lat '90 zeszlego wieku.
Kolega, który jeździ zawodowo do dzisiaj, mówi że zjawisko jest obserwowalne.

Ale nie bierz za pewnik tego, co wypisuję. Ja ze wsi jestem. Grill, wędzarnię, las, drogi rowerowe mam koło domu...


I co na to powiedzą chłopcy (których kilku tu bywa) lubiący choćby w zimę na nartach ze skórą pod spodem...

teraz to ja nie rozumiem...
Mi czasami na nartach koszulka z krotkim rękawem i kurtka wystarcza, ale z tą skóra nie rozumiem...
Choć po wódce jednego obtaczającego sie w śniegu widziałem...


wypozycze pelna californie na tydzien w wakacje jesienne to bede mial pelne spektrum.

Przyjedziesz do RP?

EDIT:


W Polsce to auto kosztuje -155-180 plus pewnie kilka szczegółów.
Nowe.


Netto...



" />Trafiłem w internecie tutaj http://www.wedlinydomowe.pl/
Świetna strona, wiele porad i podpowiedzi zarówno jeśli chodzi o budowę grila czy wędzarni oraz samego przygotowywania potraw i wędzenia.
Jest też wiele ciekawych przepisów, że jak się je czyta to mimowolnie ślinka cieknie....

Budowa zajęła mi około tygodnia:
- dwa dni murowanie paleniska, kanału oraz podbudowy pod wędzarnię
- około trzech czterech dni tylko wieczorami po pracy po 2 godzinki zbudowanie domku czyli samej wędzarni.

Koszt całości około 500 zł.
Przyjemność z budowy i próbowanie pierwszych przepysznych wędzonek - BEZCENNE



" />Kominki, piece, kuchnie węglowe i na drewno, piecyki i kotły kuchenne, kotły CO, gotowe kominy systemowe, kafle z 14 kaflarni (wyciskane i zalewane), kolorowe elastyczne fugi do kafli (22 kolory), wszelkiego typu metalowe okucia i akcesoria do kuchni i pieców kaflowych, podkowy (wężownice), gotowa workowana zaprawa zduńska; kominki otwarte, murowane piece chlebowe, gotowe ceramiczne piece chlebowe w ośmiu wielkościach (w tym profesjonalny piec do małej gastronomii) szybkie w montażu, kominki tarasowe i ogrodowe, centra gastronomiczne do urządzania biesiad zewnętrznych (atrakcyjnie stylizowane kompleksy, w których skład wchodzą: kominek otwarty, grill, wędzarnia jedno-, dwu- lub trzykomorowa, tradycyjny piec chlebowy, murowany trzon kuchenny do robienia wakacyjnych zapraw itp.) w postaci zadaszonych tzw. pokojów letnich z elementami architektury zewnętrznej: fontanną, wodospadem, kaskadą, oczkiem wodnym i z odpowiednio rozmieszczonym oświetleniem naziemnym i podwodnym; kominkowe systemy grzewcze i nie tylko-sprzedaż i usługi na terenie całego kraju. Więcej informacji: 0683273341, 606756498 www.salonsobkowiak.pl

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • wpserwis.htw.pl
  • Powered by MyScript